kookosoljy ihonhoidossa

Kookosöljy ihonhoidossa

Kookosöljy ihonhoidossa

Tämän artikkelin aihealue on kookosöljy ihonhoidossa. Artikkelin tarkoitus on antaa lukijalle ymmärrys miksi kookosöljy soveltuu mitä parhaiten ihonhoitoon ja kuinka öljyä tulee käyttää saavuttaakseen parhaat tulokset.

Mikä tekee kookosöljystä täydellisen ihonhoitotuotteen

Kookosöljy on monipuolinen rasva jota voidaan käyttää ihonhoidossa monella eri tavalla. Kookosöljy sisältää lukuisia aineita jotka auttavat pitämään ihosi terveenä.

Nämä ainesosat ovat mm.

  • Tyydyttynyt rasva. Auttaa ihosi pysymään sileänä ja ehkäisee ihon kuivumista.

 

  • Terveelliset hapot. Lieventää ihon tulehdusta sekä vahvistaa ihon vastustuskykyä. Syötynä hapot auttavat myös nostamaan kehosi energiatasoa.

 

  • E-vitamiini. Auttaa ihosolujen uusiutumista ja pitää ihosi terveenä. Vähentää ryppyjä ja sisältää antioksidantteja ominaisuuksia jotka auttavat pitämään ihon nuorena.

 

  • Proteiinit. Auttavat pitämään ihon hyväkuntoisena ja raikkaana. Vaikutukset kookosöljyn proteiinista saavutetaan niin paikallisen kuin sisäisen käytön avulla.

 

Kookosöljy on myös todella hyvin säilyvä valmiste toisin kuin monet yleiset ihonhoitorasvat. Kookosöljy säilyy kiinteässä muodossa jopa 2 vuotta.

 

Kookosöljyn käyttö ihonhoidossa

Kookosöljyä voidaan käyttää ihonhoidossa mm. seuraavin tavoin

  • Kosteuttavana ja hoitavana rasvana
  • Apuna meikin poistoon
  • Huulirasvana
  • Hoitoaineena ihotauteihin (esim. atooppinen iho, akne, finnit, ruusufinni, psoriasis)

 

Miten käyttää kookosöljyä ihonhoidossa

Ihonhoidossa kookosöljyä käytetään pääsijaisesti paikallisesti, mutta tietyt kookosöljyn hyödyt iholle saavutetaan vain jos kookosöljyä käytetään osana ruokavaliota. Täten parhaat tulokset saavutetaan kun kookosöljyä käytetään paikallisesti sekä osana ruokavaliota.

Kookosöljyä käyttäessä tarvittava määrä rasvaa on jonkin verran pienempi kuin tavallisia ihovoiteita käyttäessä. Tämä johtuu kookosöljyn riittävästä koostumuksesta. Käyttäessäsi kookosöljyä ihonhoidossa, ota pieni määrä kookosöljyä käsiisi, hiero käsiäsi ja levitä rasva haluttuihin kohtiin. Muista, että rasva on hyvin riittävää. Ihosi voi vain imeä tietyn määrän rasvaa, jonka takia liiallinen määrä rasvaa ihollasi on turhaa.

On myös hyvin tärkeää, että ihonhoidossa käytetään laadukasta kookosöljyä. Huonolaatuisista öljyistä saattaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä ihollesi.

Suosittelemamme kookosöljy ihon hoitoa varten on kylmäpuristettu kookosöljy.

 


Katso myös:

Kookosöljy

Kookosöljy ja akne

Kookosöljy kasvoille

Kookosöljy ja hiukset