kookosoljy ja akne

Kookosöljy ja akne

Kookosöljy ja akne

Tämän artikkelin aihealue on aknen hoito kookosöljyllä. Kerromme miksi kookosöljy on mielestämme paras aknelääke, ja kuinka kookosöljyä tulee käyttää aknen hoitoon. Artikkelin luettuasi tiedät miten akne ja finnit saadaan tehokkaasti häädettyä kookosöljyn avulla.

Akne on ärsyttävä ja sinnikäs ongelma johon kookosöljy tarjoaa pelastusta. Sopiva lääke aknen ja finnien hoitoa varten saattaa olla vaikea löytää.
Monet ihmiset elävät luulossa, että aknesta ja finneistä kärsivänä kuuluu pysytellä erossa öljyistä ja rasvaisesta ruoasta. Tämän takia jotkut saattavat kyseenalaistaa miten rasvaisesta olemuksestaan tunnettu kookosöljy voi auttaa aknen ja finnien hoidossa.
Käsittelemme nyt miksi kookosöljy on tehokas, halpa ja luonnollinen vaihtoehto aknen ja finnien hoitoon.

 

Mikä aiheuttaa aknen?

Jotta voimme ymmärtää miksi kookosöljy on niin tehokas valmiste aknen hoitoa varten, käymme ensin lyhyesti läpi miten akne muodostuu.

Akne muodostuu tulehduksesta ihon talirauhasissa. Talirauhaset pitävät ihon sopivan rasvaisena ja terveenä. Talirauhaset voivat kuitenkin tukkiutua joka johtaa tulehdukseen, punaisuuteen ja turvotukseen, eli toisin sanoen akneen.

Miksi käyttää kookosöljyä akneen?

Tärkeimmät kookosöljyn ominaisuudet jotka auttavat aknen ja finnien torjunnassa ovat seuraavat:

 

  • Kookosöljy sisältää happoja jotka ovat kriittisiä tulehduksen suojaamiselle. Kun kookosöljyä levitetään akne – alueille tulehdus saadaan lievennettyä joka johtaa siihen, että uutta aknea ei voi muodostua.

 

  • Kookosöljyn sisältämä vitamiini E auttaa ihoa pysymään terveenä ja vähentää talirauhasten tukkeutumisen riskiä.

 

  • Kookosöljy auttaa hoitamaan tulehtunutta ihoa. Hoitavan ja kosteuttavan olemuksensa ansiosta kookosöljy on myös avuksi aknen ja finnien aiheuttamien haavojen hoitamiseen.

 

Saavuttaaksesi parhaat tulokset aknen hoidossa on suositeltavaa, että kookosöljyä käytetään paikallisena hoitona sekä osana ruokavalioa.

 

  • Paikallisena hoitona kookosöljyä voidaan levittää esimerkiksi iltaisin alueille joissa aknea esiintyy. Levitä riittävästi kookosöljyä ja varmista, että kaikki alueet ovat peitettyinä.

 

  • Osana ruokavaliota 2-5 ruokalusikallista kookosöljyä on tarpeellinen päivittäinen annos. Kookosöljyä voidaan käyttää lukuisissa resepteissä rasvana ja esimerkiksi kahvissa jotta päivittäinen suositus saadaan täyteen.

 

Muista käyttää mahdollisimman laadukasta kookosöljyä saavuttaaksesi parhaat tulokset aknen hoidossa.

Suosittelemamme kookosöljy aknen hoitoa varten on kylmäpuristettu kookosöljy.

 


Katso myös

Kookosöljyn Käyttö

Kookosöljy ja iho

Teepuuöljy & Finnit

Sinkkivoide, Sinkki, B6 & Akne

Arganöljy &Akne

Couperosan ja Ruusufinnin hoito