kookosoljyn kaytto ruoanlaitossa

Kookosöljyn käyttö ruoanlaitossa – 4 hyvää vinkkiä!

Kookosöljyn käyttö ruoanlaitossa

Kookosöljyä voidaan käyttää ruoanlaitossa monella tapaa esimerkiksi paistamiseen ja leipomiseen. Helpottaaksesi kookosöljyn käyttöä ruoanlaitossa listaamme nyt 4 kätevää vinkkiä joiden avulla helpotat arkeasi käyttäessäsi kookosrasvaa keittiössä.

  •  Mikäli haluat sulattaa kookosöljyä, lämmitä kookosöljy pannussa matalalla lämmöllä. Kookosöljyn sulamispiste on matala, ja näin ollen paljon lämpöä ei tarvita kookosöljyn sulattamiseen.

 

  • Kookosöljyä voidaan käyttää voin ja muun öljyn korvikkeena leivonnassa. Muista, että kookosöljyn koostumus muuttuu kovaksi viileässä, ja siksi kookosöljy kannattaa lisätä taikinaan tai leivonnaisiin niiden ollessa vähintään huoneenlämpöisiä.

 

  • Kookosöljyä voi myös vispata. Vispattua kookosöljyä on helpompi
    annostella ja käyttää kuin kovassa muodossa olevaa kookosrasvaa.

 

  • Lämmitä kookosöljy sulamispisteeseen pannussa jonka jälkeen voit kaataa kookosöljyn jääpalamuoviin ja jäähdytä jääkapissa. Palojen jäähdyttyä siirrä palat tiukasti suljettuun kuppiin tai muoviin. Voit säilyttää paloja jääkapissasi. Tekemällä näin säästät aikaa ja helpotat ruoanlaittoa seuraavan kerran kun tarvitset valmiin sopivan annoksen kookosöljyä.

Katso myös:

Kookosöljyn Käyttö

31 tapaa käyttää kookosöljyä!