laihdutusruokia

Laihdutusruokia – laihdu syömällä näitä 7 superruokaa!

Laihdutusruokia – laihdu syömällä näitä 7 superruokaa!

Hyviä laihdutusruokia saattaa olla vaikea löytää nykyisen eines-aikakauden keskeltä. Kuullessa termin ”laihdutusruoka” monelle saattaa herätä skeptisyyden tunteita. Miten kaloreiden syöminen mahdollisesti voisi auttaa kaloreiden ja rasvan poltossa?

Tietyt ruoat ja juomat voivat vaikuttaa suuresti rasvanpolttoon stimuloimalla oikeita kehon funktioita ja hormonitasoja. Mikäli kehosi tulehdus –ja stressitasot ovat korkealla, rasvanpoltto on huomattavasti vaikeampaa. Tästä syystä listaamme tässä artikkelissa meidän top 7 laihdutusruokaa (kookosöljyä lukuun ottamatta), joiden avulla karistat ylimääräiset kilot luonnollisesti ja terveellisesti.

1. Chia siemenet

Chia siemenet sisältävät runsaasti omega-3 rasvaa, kuitua sekä proteiinia ja ovat täten yksi parhaimmista tuotteista laihduttajan ruokalistalle. Tämä pieni superruoka pitää sinut kylläisenä ja antaa potkua aineenvaihdunnallesi. Tämän lisäksi chia siemenet aktivoivat glukagoni nimisen hormonin kehossasi, joka on tunnettu rasvanpolttoa edistävänä hormonina. Täten chia siemenet ovat ykkösvalintamme laihdutusruokia valitessa.

Maukas chia vanukas:

  • Sekoita sokeria, vaniljajauhetta ja maitoa kulhoon.
  • Liota chia siemenet sekoituksessa noin 10 minuuttia.
  • Sekoita ja peitä kulho muovikalvolla. Anna sekoituksen olla jääkaapissa 8 tuntia jonka jälkeen voit nauttia herkullista Chia vanukasta.

 

2. Täysjyvää sisältävät tuotteet

hyviä laihdutusruokia

Täysjyvää sisältävät tuotteet ovat erinomainen energianlähde jotka pitävät vatsasi kylläisenä ja energiatasosi korkealla päivän läpi. Täysjyvää sisältävät tuotteet ovat myös useasti kuitupitoisia (esim. puuro) ja parantavat ruoansulatusta. Täysjyvätuotteiden yksi suurimmista hyödyistä on kuitenkin niiden antama energia ja alhainen rasvapitoisuus.

  • Vaihda vaalea pasta ja riisi vastaaviin täysjyvää sisältäviin tuotteisiin. Syö puuroa joka aamu marjojen kanssa antaaksesi päivällesi tehokkaan potkun.

3. Vihreä tee

Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja jotka auttavat vähentämään kehosi tulehdustasoa ja vähentää kortisolitasoja (stressihormooni). Matalampi tulehdus –ja kortisolitaso kehossa edesauttaa rasvan polttoa. Tämän lisäksi vihreän teen on todettu nopeuttavan kehon aineenvaihduntaa ja on täten yksi parhaimpia rasvanpolttojuomia.

  • Kokeile vihreää jääteetä antamalla teen jäähtyä jääkaapissa. Voit myös halutessasi lisätä sokeria antaaksesi jääteelle makeamman maun.

 

4. Viherkaali

Viherkaali on kenties vihannesmaailman tunnetuin superruoka. Viherkaali pitää sinut kylläisenä ja puhdistaa kehosi tehokkaasti haitta-aineista. Tämän lisäksi viherkaali on hyvin kuiturikas ja sisältää myös kiitettävästi A-vitamiinia. Kaali sisältää myös suhteessa eniten ravintoa/kcal koko maailman ruokalajeista. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia ison annoksen kaalia joka pitää sinut kauan kylläisenä hyvin alhaisella kalorimäärällä.

  • Raikas kaalisalaatti avokadon, kurkun, tomaatin ja mozarellan kanssa on terveyspommi jota kannattaa maistaa.

 

5. Kahvi

Melkein kaikkien rakastama kahvi toimii myös erinomaisena laihdutusjuomana. Kahvin laukaisema adrenaliini lähettää kehollesi viestin polttaa rasvaa. Kahvi auttaa myös jaksamaan ja suorittamaan paremmin, joka tekee siitä täydellisen juoman ennen treenisessiota.

 

6. Tomaatti

Tomaatti sisältää lukuisia aineita jotka edistävät rasvanpolttoa. Tämän lisäksi tomaatit sisältävät kuitua suurissa määrin ja ovat vähäkalorisia. Antioksidanttiensa ansiosta tomaatit auttavat myös useiden sairauksien torjunnassa. Tomaatit voivat esim. vähentää syövän riskiä.

  • Kokeile myös terveyspommina tunnettua tomaattikeittoa.

 

7. Mustikka

Mustikka on hyvin matalakalorinen marja, jonka terveyshyödyt ovat lukuisat. Vitamiini –ja kuiturikas mustikka vahvistaa kehosi aineenvaihduntaa ja auttaa ruoansulatuksessa monella tapaa. Tämä johtaa vähennettyyn rasvakerrokseen vyötärön ympärillä ja vahvempaa insuliinitoleranssia. Mustikan on myös todettu alentavan kolesterolia ja on näin ollen paikalla #7 listassa hyviä laihdutusruokia.

  • Lisää mustikoita aamupuuroosi varmistaaksesi, että saat päivittäisen annoksen näitä sinisiä supermarjoja.

 

Tässä on valitsemamme 7 laihdutusruokaa. Näiden ruokien ja juomien vakituinen kulutus auttaa kehoasi tuottamaan laihdutusta edistäviä hormoneja ja voimaan muutenkin hyvin, pienellä kalorimäärällä. Listaamamme laihdutusruoat pitävät myös energiatasosi korkealla jotta jaksat liikkua, joka on yksi suurimmista edellytyksistä painonpudotuksessa.