Raakasuklaan terveysvaikutukset – 5 Huikeaa hyötyä!

Raakasuklaan terveysvaikutukset

Tässä artikkelissa käsittelemme raakasuklaan terveysvaikutukset ja listaamme raakasuklaan 5 yllättävää terveyshyötyä. Annamme myös muutaman käyttövinkin joiden avulla voit sisällyttää raakasuklaan ruokavalioosi helposti.


Mitä raakasuklaa on?

raakasuklaan terveysvaikutukset

Raakasuklaa on kaakaopavuista koostuva prosessoimaton suklaa. Kaakaopavut ovat itsessään monella tapaa superruoka niiden lukuisien terveyshyötyjen ansiosta. Tavallisen suklaan valmistuksessa kaakaopavut paahdetaan jonka jälkeen sokeria ja rasvaa lisätään, kunnes kaakaopapuja ei enää voida erottaa suklaasta. Tämä prosessi johtaa kaakaopavun terveyshyötyjen heikentymiseen. Raakasuklaa on täten terveellisempi ja puhtaampi vaihtoehto tavalliselle suklaalle.


Raakasuklaa sisältää muun muassa seuraavia aineita jotka ovat tärkeitä keholle:

  • Magnesiumia
  • Flavonoideja
  • Vitamiineja (B & E)
  • Terveellistä sydänystävällistä rasvaa (oleiinihappo)
  • Proteiinia
  • Kuituja

5 Raakasuklaan terveyshyötyä

 

Edistää psyykkistä ja fyysistä hyvinvointiasi.

Kaakaopavut sisältävät monta keholle tarpeellista ainetta (esim. proteiinit ja vitamiinit) jotka johtavat parempaan hyvinvointiin niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Esimerkiksi rakkasuklaan sisältämä teobromiini ja magnesiumi auttaa lihaksia rentoutumaan ja edistää lihaksien palautumista.

 

Alentaa verenpainetta ja parantaa verenkiertoa

Kaakaopapujen sisältämät ainesosat voivat auttaa verenpaineen alentamisessa, ja parantaa verenkiertoasi edistämällä verisuonien terveyttä.

 

Parantaa ruoansulatusta

Kaakao auttaa itsessään stimuloimaan entsyymejä jotka tehostaa ruoansulatusta. Tämän lisäksi kaakaon sisältämä kuitu on tärkeä osa hyvin toimivaa ruoansulatusta.

 

Pitää sinut nuorena

Kaakaopapujen antioksidanttien ainesosien (esim. flavonoidien) ansiosta raakasuklaa suojaa solujasi ennenaikaiselta vanhenemiselta.

 

Nostaa energiatasojasi

Muun muassa magnesiumia sisältävän kaakaopavun ansiosta, raakasuklaa on myös erinomainen energialähde joka ei anna uupumisen iskeä.

Raakasuklaan terveysvaikutukset ovat siis todella lukuisat verrattuna tavalliseen, prosessoituun suklaaseen.


Näin voit lisätä raakasuklaan helposti ruokavalioosi:

  • Lisää ja sekoita smoothieihin
  • Lisää puuroon tai jugurttiin
  • Jauhemuodossa sekoitettuna maitoon
  • Kokeile herkullista raakasuklaa kakkua (resepti täällä)

Lue myös:

Laihdutusruokia – laihdu syömällä näitä 7 superruokaa!