suonikohjujen hoito

Suonikohjujen hoito kotikonstein – 4 luonnollista hoitovinkkiä!

Suonikohjut ovat yleinen ongelma jossa suurentuneet verisuonet esiintyvät ihon pinnalla. Suonikohjujen hoito auttaa lievittämään oireita kuten kipua, väsyneisyyttä ja kutinaa ongelma-alueilla.

Lääkärin määräämät hoidot ja leikkaukset suonikohjujen hoitoon saattavat tulla hyvin kalliiksi, ja moni on tästä syystä kiinnostunut luonnollista hoitokeinoista. Tässä artikkelissa käymme läpi miten suonikohjujen hoito onnistuu kotikonstein esittelemällä 4 vinkkiä suonikohjujen luonnolliseen hoitoon.

Suonikohjuja esiintyy useimmiten muun muassa:

• Yli 40-vuotiailla, etenkin naisilla.
• Ylipainoisilla henkilöillä.
• Vähän liikkuvilla henkilöillä.
• Hiljattain synnyttäneillä naisilla.
• Henkilöillä joilla suonikohjut liikkuvat suvussa.


Suonikohjujen hoito kotikonstein – 4 luonnollista vinkkiä!

#1. Liikunta
Säännöllinen liikunta parantaa verenkiertoa ja vähentää tulehdusta ja auttaa täten tehokkaasti vähentämään suonikohjuja. Säännöllinen liikunta auttaa lisäksi myös pitämään painon ja verenpaineen terveellisemmällä tasolla. Ylipaino ja korkea verenpaine voi johtaa suonikohjujen lisääntymiseen ja oireiden pahenemiseen.

#2. Tulehdusta lievittävä dieetti
Tietyt ruuat parantavat verenkiertoa ja vähentävät tulehdusta. Tämä edistää suonikohjujen paranemista ja ehkäisee uusien sunnikohjujen muodostumista. Hyviä ruokia suonikohjujen hoitoa varten ovat muun muassa:

• Kuitupitoiset ruuat
• Magnesiumpitoiset ruuat
• Ruuat jotka sisältävät runsaasti antioksidantteja (esim. vihreät kasvit ja sitrushedelmät)

#3. Hieronta öljyllä
Hieronta esimerkiksi oliiviöljyllä auttaa edistämään verenkiertoa ongelma-alueilla ja vähentää täten suonikohjujen aiheuttamaa tulehdusta ja kipua.

#4. Persilja
Persilja sisältää runsaasti C-vitamiinia joka on tehokas antioksidantti ja auttaa solujen uusiutumisessa. Persilja vahvistaa myös kapillaareja ja on näin ollen tehokas luonnollinen vaihtoehto suonikohjujen luonnollisessa hoidossa.

Ohjeet:
• Keitä kourallinen persiljaa noin 1/5 litrassa vettä.
• Kaada liemi lasiin ja anna viilentyä.
• Säilytä lientä jääkapissa ja lisää päivittäin ongelma-alueille käyttämällä vanua.
Tämän lisäksi persiljan lisääminen ruokavalioon niin useasti kuin mahdollista on hyödyksi.

Huom! Tuloksien näkyminen saattaa kestää, muista pysyä päivittäisessä rutiinissa jotta tulokset voidaan kokea mahdollisimman nopeasti.


Miten vakava ongelma suonikohjut ovat?

Yleensä suonikohjut ovat pitkälti vain kosmeettinen ongelma joka ei johda vakavampiin oireisiin. Suonikohjut saattavat kuitenkin olla merkki siitä, että terveydessä voi olla parannettavaa (kuten esim. ylipaino tai korkea verenpaine). Mikäli suonikohjujen oireet alkavat tuntumaan vakavammilta kuin yleensä on kuitenkin syytä hakeutua hoitoon.


Lähteitä & Lisää aiheesta

http://www.top10homeremedies.com/home-remedies/home-remedies-varicose-veins.html/2

https://draxe.com/varicose-veins/

Katso Myös:

Paras voide maksaläiskiin (melasmaan) 2017!